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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Pantanal. |
Data corrente: |
02/08/1995 |
Data da última atualização: |
02/08/1995 |
Autoria: |
DONEFER, E.; CRAMPTON, E. W.; LLOYD, L. E. |
Título: |
Prediction of the nutritive value index of a forage from in vitro rumen fermentation data. |
Ano de publicação: |
1960 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Animal Science, v.19, n.2, p.545-552, 1960. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Nine forages harvested over a period of two years and representing five different species (3 legumes, 2 grasses) cut at various stages of maturity, chopped, and artificially dehydrated, were studied in in vivo in vitro tests. Ad libitum consumption (relative intake) and energy digestibility were determined in in vivo sheep trials and used to calculate the Nutritive Value Index of each forage.In vitro cellulose digestion of the forages was determined after 3, 6, 12, 24 and 48 hours of fermentation. When compared to the leguminous species, grasses displayed lag periods in the start of cellulose digestion. These lag periods were reflected in the 12-hour cellulose digestion determinatioin, the latter being correlated (r = 0.91) with the Nutritive Value Index. It is proposed that the Nutritive Value Index (Y) of a forage may be predicted from the 12-hour in vitro cellulose digestion (X) of that forage according to the equation Y=y+b (X-x). Substituting the values obtained from our present data we obtain Y=48.4+1.314 (X-42.8) or finally Y=-7.8+1.314X. Future research is indicated in order to widen the scope of forages observed, thus increasing the general applicability of the prediction equation. |
Thesagro: |
Digestibilidade; Forragem; Valor Nutritivo. |
Thesaurus Nal: |
digestibility; forage; nutritive value. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Pantanal (CPAP) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Oriental. |
Data corrente: |
31/05/2013 |
Data da última atualização: |
09/07/2019 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
SILVA, I. V. da; KANASHIRO, M.; MAUES, M. M. |
Afiliação: |
IARA VASCONCELOS DA SILVA, BOLSISTA PIBIC/CNPQ/EMBRAPA; MILTON KANASHIRO, CPATU; MARCIA MOTTA MAUES, CPATU. |
Título: |
Biologia floral de andiroba (Carapa guianensis Aubl. - Meliaceae), cumaru (Dipteryx odorata Willd. - Leguminosae) e anani (Symphonia globulifera L. - Clusiaceae). |
Ano de publicação: |
2002 |
Fonte/Imprenta: |
In: SEMINÁRIO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA FCAP, 12.; SEMINÁRIO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA AMAZÔNIA ORIENTAL, 6., 2002, Belém, PA. A contribuição do profissional de Ciências Agrárias no uso e conservação da biodiversidade: anais. Belém, PA: FCAP: Embrapa Amazônia Oriental, 2002. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Anani; Biologia floral. |
Thesagro: |
Andiroba; Cumaru; Flor. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/83590/1/FaltaBiologiaFloral.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Amazônia Oriental (CPATU) |
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