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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Pantanal.
Data corrente:  02/08/1995
Data da última atualização:  02/08/1995
Autoria:  DONEFER, E.; CRAMPTON, E. W.; LLOYD, L. E.
Título:  Prediction of the nutritive value index of a forage from in vitro rumen fermentation data.
Ano de publicação:  1960
Fonte/Imprenta:  Journal of Animal Science, v.19, n.2, p.545-552, 1960.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Nine forages harvested over a period of two years and representing five different species (3 legumes, 2 grasses) cut at various stages of maturity, chopped, and artificially dehydrated, were studied in in vivo in vitro tests. Ad libitum consumption (relative intake) and energy digestibility were determined in in vivo sheep trials and used to calculate the Nutritive Value Index of each forage.In vitro cellulose digestion of the forages was determined after 3, 6, 12, 24 and 48 hours of fermentation. When compared to the leguminous species, grasses displayed lag periods in the start of cellulose digestion. These lag periods were reflected in the 12-hour cellulose digestion determinatioin, the latter being correlated (r = 0.91) with the Nutritive Value Index. It is proposed that the Nutritive Value Index (Y) of a forage may be predicted from the 12-hour in vitro cellulose digestion (X) of that forage according to the equation Y=y+b (X-x). Substituting the values obtained from our present data we obtain Y=48.4+1.314 (X-42.8) or finally Y=-7.8+1.314X. Future research is indicated in order to widen the scope of forages observed, thus increasing the general applicability of the prediction equation.
Thesagro:  Digestibilidade; Forragem; Valor Nutritivo.
Thesaurus Nal:  digestibility; forage; nutritive value.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pantanal (CPAP)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAP28921 - 1ADDSP - --SP06180618
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Oriental.
Data corrente:  31/05/2013
Data da última atualização:  09/07/2019
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  SILVA, I. V. da; KANASHIRO, M.; MAUES, M. M.
Afiliação:  IARA VASCONCELOS DA SILVA, BOLSISTA PIBIC/CNPQ/EMBRAPA; MILTON KANASHIRO, CPATU; MARCIA MOTTA MAUES, CPATU.
Título:  Biologia floral de andiroba (Carapa guianensis Aubl. - Meliaceae), cumaru (Dipteryx odorata Willd. - Leguminosae) e anani (Symphonia globulifera L. - Clusiaceae).
Ano de publicação:  2002
Fonte/Imprenta:  In: SEMINÁRIO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA FCAP, 12.; SEMINÁRIO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA AMAZÔNIA ORIENTAL, 6., 2002, Belém, PA. A contribuição do profissional de Ciências Agrárias no uso e conservação da biodiversidade: anais. Belém, PA: FCAP: Embrapa Amazônia Oriental, 2002.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Anani; Biologia floral.
Thesagro:  Andiroba; Cumaru; Flor.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/83590/1/FaltaBiologiaFloral.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Oriental (CPATU)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATU47677 - 1UPCRA - CDCD 00353CD 00353
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